Terapia cariilor dentare

 

Caria dentară reprezintă cea mai răspândită afecțiune la nivel mondial. Deoarece sănătatea dentară afectează sănătatea generală a organismului este important să prevenim apariția cariilor și să nu amânăm tratamentul cariei din stadiul incipient.

Cariile dentare nu dispar de la sine și netratate la timp sau corespunzător ele pot evolua rapid și pot afecta structura dintelui natural.

Tratamentul cariilor presupune multă atenție și un medic care să curețe întreaga suprafață cariată, să repare dintele cu ajutorul unei obturații dentare dintr-un compozit biocompatibil cu organismul care va avea o culoare apropiată de cea a dintelui natural și va reda funcționalitatea acestuia și să se asigure că dintele refăcut va rămâne sănătos pe termen lung.

Lăsate netratate, cariile evoluează, distrug smalțul dintelui ajungând la pulpa dentară și la nervi, cauzând distrugerea acestora iar în cazurile cele mai complexe ducând chiar la pierderea dintelui.

 

[Analgosedare] [Inhalosedarea] [Implantologie] [Chirurgie dentară] [Ortodonție] [Pedodonție] [Terapia cariilor] [Protetică dentară] [Endodonție] [Profilaxie]