Aparat dentar ceramic

 

Aparatul dentar ceramic este un tip de aparat cu un grad de estetică mult mai ridicat ca al aparatului dentar metalic, cu brackeți în culoarea dintelui natural.

Controalele periodice în timpul purtării aparatului dentar sunt pentru ca medicul să evalueze evoluția tratamentului, și să facă ajustările necesare în exercitarea forței acestuia asupra dinților pentru a controla rezultatul final.

De asemenea, pentru că pacientul care poartă aparatul dentar mănâncă și realizează activitățile zilnice la fel la înainte, există posibilitatea ca anumite piese care compun aparatul dentar să sufere modificări, respectiv arcurile, de aceea ele vor fi înlocuite.

Avantaje

Aparatul reprezintă o soluție foarte buna de tratament ortodontic și face ca tratamentul să meargă mai repede decât cu alte tipuri de aparate cum ar fi cele cu seturi de gutiere.

Deoarece brackeții au culoarea dinților naturali, purtarea aparatului dentar este discretă. Se obțin aceleași rezultate funcționale și estetice ca în cazul aparatului metalic.

Durata tratamentului

Tratamentul ortodontic cu aparat dentar ceramic va dura un pic mai mult decât cel cu aparat metalic, însă diferența este de maxim 2-3 luni.

Durata crescută este determinată de faptul ca brakeții ceramici nu rezistă la tensiuni foarte mari, la fel ca cei metalici. Astfel, ajustările regulate ale aparatului trebuie sa fie, în cazul lor, mai fine, din aproape în aproape, pentru a nu tensiona foarte mult arcul și dinții. Aparatele metalice rezistă la ajustări mai puternice.

 

[Aparat dentar mobil] [Aparat dentar fix metalic] [Aparat dentar ceramic] [Aparat dentar Safir] [Aparat dentar invizibil (lingual) Incognito] [Aparat dentar (invizibil) Invisalign] [Mini-implanturi ortodontice]