Augmentare osoasă folosind dintele extras

 

În urma extracției dentare, osul și gingia tind să se retragă. Prin umplerea unei alveole post-extracționale cu un substituent osos imediat după extracție se poate păstra volumul osos.

Volumul inițial al osului în care se află un dinte extras se resoarbe în primul an cu cel putin 25%. Procesul de resorbție nu se oprește aici, ci continuă, în așa fel încât, după 3 ani de la extracție, osul s-a resorbit în proporție de 40%- 60%.

Cea mai eficientă și modernă metoda de realizare a extracției și a adiției osoase este piezochirurgia, o tehnică cu ultrasunete, foarte avantajoasă pentru structurile osoase care acționează cu precizie. Deși este mai costisitoare, este superioară tehnicii instrumentelor mecanice și manuale datorită preciziei și controlului din timpul procedurii, fiind condiția necesară și garanția pentru obținerea unui rezultat durabil și estetic.

Umplerea alveolei post-extracționale cu dintele autolog permite repararea defectelor osoase din cavitatea orală, reconstituirea și regenerarea unor oase noi astfel încât se pot realiza diverse tipuri de implante și lucrări dentare.