Implantologie

 

Ca toate ramurile medicinei, stomatologia a avansat spectaculos în ultima perioadă, prin descoperirea de noi tehnici și materiale. Una dintre tehnicile moderne de care putem beneficia este Implantologia.

Implanturile sunt rădăcini dentare artificiale din titan, asemănătoare unor șuruburi, care servesc ca elemente de susținere pentru lucrarea protetică aferentă zonei edentate. Implanturile dentare reprezintă factorul principal în efectuarea tratamentelor dentare pentru restaurarea în mod fidel, pe cât posibil, a condițiilor naturale din cavitatea bucală în cazul dinților distruși sau lipsei acestora.

Cum se realizează un implant?

Implantul dentar este plasat în osul maxilarului sau a mandibulei (în locul unei foste rădăcini dentare), pentru a ajuta la înlocuirea uneia sau mai multor dinți lipsă. În timpul vindecării implantul face legătura cu osul astfel încât, în cele din urmă, acesta este fixat ferm în os.

Pe o perioadă de cel puțin 3 luni pentru mandibulă  și 4 – 6 luni pentru maxilar, implantul stă sub gingie, care-l protejează de solicitările din această fază.

După această perioadă, implantului i se atașează o altă piesă din titan, care se numește bont proteic, deasupra căreia medicul poate plasa coroana, puntea sau proteza care va înlocui dintele, respectiv dinții lipsă. Implantul preia presiunea din masticație în locul rădăcinii și o introduce ușor în maxilar, aproape ca un dinte natural.

Avantaje

  • tehnică modernă: implanturile se realizează cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație de către medici cu specializări atât în România cât și în străinătate, fiind la curent cu ultimile tehnici de tratament
  • sănătate pe termen lung
  • stopează atrofia osoasă
  • protejează întreaga dantură
  • intervenție simpla și nedureroasă

 

[Analgosedare] [Inhalosedarea] [Implantologie] [Chirurgie dentară] [Ortodonție] [Pedodonție] [Terapia cariilor] [Protetică dentară] [Endodonție] [Profilaxie]