Gingivectomie și gingivoplastie

 

Din perspectiva esteticii dentare, gingiile influențează semnificativ aspectul general al feței. Mai mult, acestea au un impact sporit asupra modului în care zâmbesc oamenii. În general, forma gingiilor și linia gingivală sunt suficient de bune încât să nu solicite un atare tratament.

Totuși există cazuri în care zâmbetul descoperă prea mult din gingii sau margini gingivale nealiniate. Corijarea marginii gingivale este o procedură stomatologică gândită pentru astfel de cazuri. Intervenția nu creează niciun disconfort iar beneficiile estetice sunt incomensurabile.

Gingivectomia (ablația gingivală)犀利士
span>

Este o formă minoră de operație a gingiei, ce implică îndepărtarea unei mici cantități de țesut gingival din jurul unuia sau mai multor dinți. În cazul apariției unor afecțiuni cronice la nivelul gingiei, gingivectomia se realizează după ce au fost încercate alte metode non-chirurgicale de ameliorare.

Gingivoplastia (plastia gingivală)

Este un tip de operație gingivală ce constă în a reface, a da o nouă formă țesutului gingival sănătos din jurul dinților. Gingivoplastia se recomandă în cazul unor sechele gingivale rămase după diferite afecțiuni, atunci când există o creștere anormală a gingiei (cum este cazul purtătorilor de aparate dentare, în lipsa unei igiene corespunzătoare), gingivită și parodontită, caria radiculară.

 

[Extracții molari de minte incluși/semi-incluși] [Frenectomia] [Rezecția apicală] [Descoperirea și ancorarea/extracția dinților incluși] [Tratamentul bolii parodontale] [Gingivectomie și gingivoplastie]