Pedodonție

Pedodonția este specialitatea stomatologică ce are în vedere profilaxia și tratamentul afecțiunilor specifice dentiției temporare și a dentiției permanente la adolescenți. Copiii prezintă necesități și probleme dentare diferite față de cele ale adulților, fiind nevoie să fie tratați de medici în stomatologia pediatrică, într-o ambianță care îi va face să se simtă în largul lor.

Caria dentară este asociată, de cele mai multe ori, cu dinții permanenți. Din acest motiv mulți părinți nu acordă suficientă atenție atunci când aceasta apare pe dinții de lapte, preferând să amâne vizita la medicul dentist. Mulți părinți își duc copii la stomatolog abia în momentul când prezintă dureri, acest lucru făcând ca șansele ca pacientul să fie cooperant să scadă semnificativ.

Dinții temporari au o structură diferită de cea a dinților permanenți, iar acest aspect capătă o importanță și mai mare atunci când apar cariile dentare. Dacă la un dinte definitiv, caria dentară nu avansează foarte rapid, în cazul dinților de lapte situația poate deveni critică într-un timp foarte scurt. Astfel, la doar două sau trei luni de la apariția pe dintele temporar, caria dentară se poate complica, poate provoca infecție și durere.

 

[Analgosedare] [Inhalosedarea] [Implantologie] 犀利士
ttp://dentalsirbu.ro/chirurgie-dentara/”>[Chirurgie dentară] [Ortodonție] [Pedodonție] [Terapia cariilor] [Protetică dentară] [Endodonție] [Profilaxie]