Protetică pe implanturi

 

Reabilitarea totală a danturii cu ajutorul implanturilor dentare reprezintă soluția cea mai rapidă de a avea o dantură fixă, completă și de a îmbunătăți aspectul estetic.

În cazul unui dinte lipsă nu mai este necesară șlefuirea dinților vecini întregi și folosirea unei punți dentare de trei elemente pentru protezare. Implantul va avea rol de rădăcină dentară și va putea susține singur o coroana dentară.

Pentru protezarea edentărilor extinse sau chiar totale se pot insera mai multe implanturi dentare pentru a susține o lucrare fixă.

Lucrarile protetice pe implant sunt catalogate în funcție de numarul dinților lipsă, de doleanțele pacientului și situația în care se prezintă ceilalți dinți în lucrari protetice fixe și mobile.

După realizarea lucrărilor protetice pe implanturi ele trebuiesc igienizate cu rigurozitate la domiciliu după indicațiile primite în cabinet. La pacienții care și-au pierdut dinții prin boala parodontală (cu o igienă orală deficitară) cele mai indicate sunt lucrările fixate prin însurubare datorită ușurinței cu care pot fi îndepărtate de medic pentru controale și igienizari periodice.

[Coroane și punți metaloceramice] [Coroane și punți de zirconiu] [Proteza scheletată] [Proteze sprijinite pe capse] [Protetica pe implanturi]