Extracții molari de minte incluși/semi-incluși
Măseaua de minte este al treilea molar și apare în cea mai îndepărtată zonă a maxilarului, respectiv a mandibulei. Acești dinți apar atunci când arcadele dentare s-au dezvoltat complet (după 18 ani) motiv pentru care deseori nu au loc să erupă. În mod normal sunt patru molari (doi superiori și doi inferiori). Sunt, însă, persoane care au mai puțini sau deloc.
Situații în care este recomandată extracția molarilor de minte
- erup parțial (o parte din măsea rămâne în gingie)
- nu au suficient de mult spațiu să se dezvolte
- infecții repetate ale țesutului moale din spatele măselei de minte
- detectarea dinților din vecinătate
- carii dentare extinse
Ce presupune operația de extracție
Operația de extracție presupune îndepărtarea molarului de minte și a țesutului osos care îl acoperă. Cele mai multe astfel de intervenții nu implică riscuri și nici complicații pe termen lung. Întreaga intervenție este efectuată sub anestezie locală și implică:
- incizie în țesutul gingival
- îndepărtarea osului care blochează accesul la dinte
- secționarea molarului
- îndepărtarea molarului de minte
- curățarea locului extracției de orice rest de os sau dinte
- suturarea plăgii
Așadar, măseaua de minte necesită o atenție sporită comparativ cu ceilalți 28 de dinți datorită poziției sale. Este esențial să mergi regulat la dentist, ca să prevezi eventualele complicații.
[Extracții molari de minte incluși/semi-incluși] [Frenectomia] [Rezecția apicală] [Descoperirea și ancorarea/extracția dinților incluși] [Tratamentul bolii parodontale] [Gingivectomie și gingivoplastie]