Descoperirea și ancorarea/extracția dinților incluși

 

În afară de molarii de minte, fenomenul apare frecvent la canini și la incisivi, însă poate apărea la orice dinte. Cel mai frecvent dinte supranumerar apare pe mijlocul arcadei superioare, între cei doi incisivi centrali ce poartă numele de meziodens și poate bloca erupția unuia dintre cei doi incisivi centrali.

De aceea se recomandă ca în jurul vârstei de șapte ani să programați o vizită la medicul ortodont, care pe baza unei radiografii vă semnalează dacă sunteți într-o astfel de situație.

În cazul în care există un dinte supranumerar recomandăm extracția acestuia de către medicul chirurg, intervenție care se realizează în cabinet, sub anestezie locală.

Există o mare frecvență a caninilor permanenți superiori să rămână incluși în osul maxilar. Aceștia se găsesc în diferite poziții în os:

  • atunci când aceștia sunt într-o poziție nefavorabilă, aproape orizontală se recomandă extracția lor
  • atunci când sunt situați mai aproape de arcade și au o poziție ușor oblică se recomandă descoperirea acestora și ancorarea lor, ulterior aduși pe arcadă ortodontic în poziție normală

Procesul de acoperire constă într-o intervenție de decupare a gingiei și a osului, se descoperă suprafața dintelui inclus pe care se lipește un brachet metalic de care este prinsă o sârmă metalică ligaturată. Gingia va fi repoziționată și cusută cum a fost inițial, iar sârma metalică se va prinde de aparatul ortodontic preexistent.

[Extracții molari de minte incluși/semi-incluși] [Frenectomia] [Rezecția apicală] [Descoperirea și ancorarea/extracția dinților incluși] [Tratamentul bolii parodontale] [犀利士
gingivoplastie/”>Gingivectomie și gingivoplastie]